reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kuzu Etli Enginar Tarifi

Yazar fotoahmet 6 Nisan 2018 Cuma 0 yorum
Malzemeleri
2 kaşık zeytinyağı
400 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 kaşık salça
6-7 adet temizlenmiş enginar
Tuz
Karabiber
Limon
Dereotu
Kuzu Etli Enginar Nasıl Yapılır?
Bir tencerede zeytinyağı ile etleri her tarafı kahverengi olana kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Salça ve baharatları ilave edin.
3 su bardağı su ilave edip 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Temizlenmiş enginarları limon ile ovun ve 4'e bölün.
Enginarları da tencereye ekleyin ve 25-30 dakika daha pişirin.
Dereotu serperek servis edebilirsiniz.
Devamını Oku...

Kasap Köfte Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
 Malzemeleri
750 gram dana kıyma
75 gram et suyu
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Kasap Köfte Nasıl Yapılır?
Sarımsakları ince ince kıyın.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
Et suyu, tuz/karabiber karışımı, doğranmış sarımsak, kuru soğan ve toz defne yaprağı eklediğiniz kıymayı, iyice yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Önceden kızdırılmış tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişiri
Devamını Oku...

İnegöl Köfte Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
800 gram dana kıyma
200 gram orta yağlı kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?
Soğanları rendeleyin ve suyunu sıkarak süzün.
Kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, karbonat ve tuzu da ekleyerek 10 dakika yoğurun.
Köfte harcını 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Köftelere şekil verin.
İster tavada, isterseniz ızgarada pişirin.
Devamını Oku...

Domates Soslu Pirzola Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
12 kalem pirzola
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
15 adet arpacık soğan
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber
Yarım su bardağı su
Domates Soslu Pirzola Nasıl Yapılır?
Pirzolaları tavaya ya da tencereye dizin.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayın.
Arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile birlikte tencereye aktarın.
Zeytinyağı, su, tuz ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.
Sos için; tereyağını eritin.
Unu ekleyin ve hafif bir renk alana kadar kavurun.
Soya sosu, su ve karabiberi ekledikten sonra sosu 5 dakika kadar kaynatın.
Kaynayan sosu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir kaba süzdürün.
Domates sosunda pişen pirzolaları, servis tabağına alın.
Tencerede kalan sosu hazırladığınız sos ile karıştırın.
Servis tabağındaki pirzolaların üzerine sosu dökün.
Devamını Oku...

Domatesli Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
8 adet tavuk but
4 adet 4'e bölünmüş domates
8 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Domatesli Tavuk Nasıl Yapılır?
Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
Tavukları da içine alın ve iyice karışmalarını sağlayın.
Derin bir tencereye alın.
Yüksek ateşte tavuklar altın sarısı olana kadar pişirin.
Daha sonra orta ateşte tavuklar tamamen pişene kadar yaklaşık 45 dakika devam edin.
Devamını Oku...

Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
600 gram tavuk göğsü
120 gram çiğ antep fıstığı
70 gram ay çekirdeği
1 su bardağı galeta unu (ya da ekmek kırıntısı)
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavukları uzunlamasına kesin.
Tavuk dışında tüm malzemeleri rondodan geçirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
Tavukları önce yumurtaya sonra rondodan çektiğiniz karışıma bulayıp tepsiye dizin.
Tepside üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede 20 dakika fırınlayın.
Devamını Oku...

Acılı Çıtır Biftek Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
300 gram jülyen doğranmış biftek
100 gram mısır nişastası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı acı kırmızı biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 adet doğranmış taze soğan
1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı acı sos
Acılı Çıtır Biftek Nasıl Yapılır?
Etleri bir kasede mısır nişastası ve baharatlar ile iyice harmanlayın.
Kızgın yağda 3-4 dakika kızartın.
Bir tavaya yağı koyun.
Soğan ve biberleri 1 dakika kadar soteleyin.
1 yemek kaşığı soya sosu ekleyin.
1 yemek kaşığı acı sos ekleyin.
1 yemek kaşığı ketçap ilave edin.
Kızarttığınız etleri tavaya alın.
1- 2 dakika kadar pişirin ve servis edin.
Devamını Oku...

Patates Cipsli Fırında Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
4 parça kemiksiz tavuk göğsü
1 bardak un
1 kaşık tuz
1 kaşık karabiber
1 kaşık sarımsak tozu
1 kaşık soğan tozu
4 çırpılmış yumurta
2 bardak parçalanmış patates cipsi
Patates Cipsli Fırında Tavuk Nasıl Yapılır?
1 kapta un ve baharatları karıştırın.
Tavukları çok küçük olmayacak parçalara kesin.
Tavukları önce unlu karışıma bulayın.
Daha sonra yumurtaya batırın ve en son parçalanmış cipsle kaplayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin.
Devamını Oku...

Baharatlı Limonlu Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı soğan tozu
4 parça tavuk pirzola
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı limon suyu
Baharatlı Limonlu Tavuk Nasıl Yapılır?
Bir kapta tüm baharatları iyice karıştırın.
Tavuk butların her yerini bu baharat karışımı ile kaplayın.
Tereyağ ve sıvı yağı tavada eritin
Tavukları her tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
Daha sonra limon suyunu ekleyin ve 5-6 dakika daha pişirin.
Devamını Oku...

Tavuklu Mantarlı Tart Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
350 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
200 gram mantar
2 su bardağı tavuk suyu
100 gram krema
1 kaşık hardal
100 gram lahana
2 kaşık mısır unu (1 kaşık soğuk su ile karıştırılacak)
Milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Tavuklu Mantarlı Tart Nasıl Yapılır?
Tavada soğanları zeytinyağı ile kavurun.
Sarımsakları da ekleyin.
Tavukları da tavaya alın ve altın rengi olana kadar kavurun.
Mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
En son tavuk suyu, krema, hardal ve mısır ununu ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı fırın kabına alın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Milföyleri uçları üst üste gelecek şekilde koyun ve büyük bir hamur elde edecek şekilde açın.
Milföy hamurunu fırın kabının üstüne kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırınlayın.
Devamını Oku...

Kıymalı Dürüm Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
1 kuru soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
500 gram dana kıyma
2 kaşık domates püresi
3 adet doğranmış domates
100 gram mısır
6 adet lavaş
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
2 kaşık sıvı yağ
Kıymalı Dürüm Nasıl Yapılır?
Yağı bir tavaya koyun.
Soğanları kavurun.
Sarımsak ve biberleri de ekleyin.
Kekik, kimyon ve acı biberi de ekleyin ve karıştırın.
Kıymayı da tavaya ilave edin.
Domates salçasını ekleyin.
Daha sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Daha sonra mısırları ilave edin.
10 dakika daha pişirin ve tuz, karabiber ekleyin.
Bir lavaşın içine kıymalı karışımı koyun.
Üzerine 2 kaşık kaşar peyniri ilave edin ve sıkıca sarın.
Devamını Oku...

Antep Fıstıklı Kaşarlı Köfte Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum

 Malzemeleri

  • 500 gram kıyma
  • 1 paket köfte harcı
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri

Antep Fıstıklı Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, köfte harcı ve ılık suyu karıştırıp yoğurun.
  • Daha sonra içine fıstık ve kaşarları ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
  • Köfteleri 200 derecede 25 dakika pişirin.
Devamını Oku...

Köri Soslu Ekşili Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 0 yorum
Malzemeleri
6 parça tavuk göğsü
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı bal
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı acı sos
2 limonun suyu
Köri Soslu Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Tavukları buzdolabı poşetine koyun ve sosu boşaltıp ağzını kapatın ve tavukları marine edin. (4 saat kadar bekletin)
Yaklaşık 10 dakika tavada pişirin.
Devamını Oku...

Radio Bursa Deniz Fm Dinle

Yazar fotoahmet 0 yorum

Devamını Oku...