reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Tavuklu Mantarlı Tart Tarifi

Yazar fotoahmet 6 Nisan 2018 Cuma 0 yorum
Malzemeleri
2 kaşık zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
350 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
200 gram mantar
2 su bardağı tavuk suyu
100 gram krema
1 kaşık hardal
100 gram lahana
2 kaşık mısır unu (1 kaşık soğuk su ile karıştırılacak)
Milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Tavuklu Mantarlı Tart Nasıl Yapılır?
Tavada soğanları zeytinyağı ile kavurun.
Sarımsakları da ekleyin.
Tavukları da tavaya alın ve altın rengi olana kadar kavurun.
Mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
En son tavuk suyu, krema, hardal ve mısır ununu ekleyin ve iyice karıştırın.
Karışımı fırın kabına alın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Milföyleri uçları üst üste gelecek şekilde koyun ve büyük bir hamur elde edecek şekilde açın.
Milföy hamurunu fırın kabının üstüne kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırınlayın.

Hiç yorum yok: