reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Domates Soslu Pirzola Tarifi

Yazar fotoahmet 6 Nisan 2018 Cuma 0 yorum
Malzemeleri
12 kalem pirzola
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
15 adet arpacık soğan
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 dal taze kekik
Tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber
Yarım su bardağı su
Domates Soslu Pirzola Nasıl Yapılır?
Pirzolaları tavaya ya da tencereye dizin.
Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küçük doğrayın.
Arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile birlikte tencereye aktarın.
Zeytinyağı, su, tuz ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.
Sos için; tereyağını eritin.
Unu ekleyin ve hafif bir renk alana kadar kavurun.
Soya sosu, su ve karabiberi ekledikten sonra sosu 5 dakika kadar kaynatın.
Kaynayan sosu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir kaba süzdürün.
Domates sosunda pişen pirzolaları, servis tabağına alın.
Tencerede kalan sosu hazırladığınız sos ile karıştırın.
Servis tabağındaki pirzolaların üzerine sosu dökün.

Hiç yorum yok: