reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 6 Nisan 2018 Cuma 0 yorum
Malzemeleri
600 gram tavuk göğsü
120 gram çiğ antep fıstığı
70 gram ay çekirdeği
1 su bardağı galeta unu (ya da ekmek kırıntısı)
1 avuç maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Antep Fıstıklı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavukları uzunlamasına kesin.
Tavuk dışında tüm malzemeleri rondodan geçirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyun.
Tavukları önce yumurtaya sonra rondodan çektiğiniz karışıma bulayıp tepsiye dizin.
Tepside üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede 20 dakika fırınlayın.

Hiç yorum yok: