reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kızılcık Meyvesi Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Kızılcık Türleri: Kızılcığın kırka yakın türü bulunur. Ülkemizde de yetişmektedir. Türkiye’de yetiştirilen türü ise sarı çiçekli kızılcıktır. Kış aylarında yaprak döken bitkiler arasındadır. Meyveleri olgunlaşma aşamasında 1-5 cm büyüklüğüne ulaşır.
Kızılcığın tüketilme biçimleri:Kızılcığın hem öylece meyvesi yenebilirken şurubu da yapılarakta tüketilebilir.Kızılcıktan ortaya çıkan meyvelerin tadı ise hafif ekşimsidir. Kızılcığın kullanım alanıda oldukça geniştir. Boya sektöründen peyzaj düzenlenmesine kadar geniş alan içerisinde kullanılmaktadır. Hatta kullanılan en ilginç yanlarından biriside geçmiş dönemlerde dayak atmak için kullanılmasıdır. Hatta belki günümüzde bile kullanılıyor olabilir. Hem esnek hemde çok can yakıcı olması nedeniyle kullanılmıştır. Kızılcık sopası tabiride bu özelliğinden dolayı gelmiştir.
Kızılcık ve karakteristik özellikleri: Sonbahar aylarında meyve veren kızılcık ağacı yetişme bölgesi açısından bakıldığında özellikle karadeniz bölgesi ve karadeniz yakın kesimlerde bol bol yetişmektedir.Kızılcığın herşeyi son derece faydalıdır.Başta meyvesi, kızılcık ağacının yaprakları hatta kızılcık ağacının gövdesi bile insan sağlığına oldukça yararlıdır.Kızılcığın yararlarından bazıları şöyledir;
(Kızılcık meyvesinin görünümü)

Kızılcık yararları:

  • Kızılcık meyvesi ishale iyi gelir.
  • Kızılcık ağacının kabuğu ise ateş düşürücü özelliği vardır.
  • Ağız içinde bulunan yaralara karşıda iyileştiricidir.
  • Kızılcık şurubunun kullanılmasıda vücuda direnç kazandırır ve dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Anti-aging etkisi nedeniyle yaşlanmaya bağlı ciltte meydana gelen olumsuzluklara karşı yararlıdır.
  • Böbreklerde oluşan taşın düşürülmesine yardımcı olur.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı son derece etkilidir.
  • Kızılcık zamanında yaraların iyileştirilmesi için kullanılan bitkilerdendi.

Hiç yorum yok: